Neonwit – Geen interpunctie

Wil je Zero Punctuation advertentievrij bekijken? Meld u vandaag nog aan voor The Escapist + en steun uw favoriete makers van inhoud!

Oh Yahtzee, je zou Diablo Immortal moeten doen. Het is een beetje saai en de camera zoomt te dichtbij in en het is ook het meest verraderlijke werk van het kwaad dat ooit uit de zwarte doornige anus van BeelzeBlizzard is geperst. Het klinkt alsof je al weet hoe je erover denkt, kijkers. Waarom zou ik mezelf de hele week ellendig maken om de gevestigde algemene mening te herformuleren door een lens van lulgrappen en de titel geleidelijk te veranderen in iets oneerbiedigs. Weet je wat, laten we gewoon alle dingen opsommen die ik het nu zou hebben genoemd: Diablo Immortal, Diablo Immoral, Diablo Impoverishing, Diablo Income Statement, Diablo In A Gadda Da Vida Baby. Laten we nu verder gaan en in plaats daarvan proberen een beetje broodnodige positiviteit te verspreiden. En weet je wat me een positief gevoel geeft: nieuwe indiegames waar ik nog nooit van had gehoord, maar die ik wel leuk vind. The Escapist heeft een gemeenschappelijke lijst met games die ik moet beoordelen waarvan ik altijd de sappigste wortelen probeer te stelen voordat de 3MR-jongens op maandagochtend nuchter worden, en Neon White trok mijn aandacht toen het zichzelf omschreef als een first person speedrunning shooter. En ik heb een groeiende interesse in speedrunners, vooral omdat ik het gevoel heb dat iemand deze mensen in de gaten moet houden voordat er een onverwacht tekort aan Mountain Dew is en ze al onze steden platbranden.

En na het spelen, ja, ik veronderstel dat je Neon White een first person shooter zou kunnen noemen in die zin dat het first person is en je dingen neerschiet, maar de vijanden kunnen niet bewegen en hebben alle dynamische karakterisering van de hindernissen op een sprintbaan. Het is echt een first-person speed-puzzelplatformgame, waarbij het in elk level de uitdaging is om de snelste route af te leiden om alle verplichte moorden te spetteren en de uitgang te bereiken. Het unieke spelmechanisme is dat je wapenkaarten oppakt die je ofwel op die gebruikelijke saaie manier van wapens schiet of weggooit om een ​​soort traversale kracht te gebruiken die uniek is voor dat wapen – het pistool geeft een dubbele sprong, het geweer een midair dash, de raketwerper heeft een grijphaak, wat betekent dat als hij ook de garnalencocktailsmaak uit zijn gevest overslaat, ik officieel niets anders in mijn leven nodig zou hebben. En ik zie zeker de doorlopende lijn in de kern van dit idee. Er is iets intrinsiek cools, zo niet erg milieuvriendelijk, aan het weggooien van gebruikte wapens midden in een actiescène. Zoals in de lobbyscène in de eerste Matrix-film, of die ene gast uit Overwatch die vermoedelijk meer reservewapens bij zich heeft dan een afdeling verloren eigendommen van een Amerikaanse middelbare school.

Waarom de wapens als kaarten moeten worden gepresenteerd, is mij iets minder duidelijk; misschien als je jezelf op de een of andere manier kunt omschrijven als een ‘kaartvechter’, dan heb je recht op een belastingvoordeel van de regering van indiegames. En het laatste ingrediënt is een visueel nieuw element, (spit). Nee, het is goed, denk ik. Het is goed om de intense speedrunning-uitdagingen te verdelen met een beetje downtime rondhangen met enkele anime-personages, of beter gezegd, personages uit een webcomic getekend door een eerstejaars student die te veel anime kijkt. Ik heb geen hekel aan het verhaal, het is gewoon een beetje… jeugdig, denk ik. Je speelt een edgy kerel in een pak met te veel riemen, ingesproken door de geweldige Steve Blum met zijn Cowboy Bebop-hoed, en hij maakte ooit deel uit van een CRIME BENDE die meer opereerde in de trant van een boomhutclub voor beste vrienden, en bestond uit moeras standaard archetypen: slapper idioot vriend, hete meid, luidruchtige meid. Luid meisje met de gebruikelijke enigszins onverstandige studentenwebkomische definitie van waanzin: van geweld houden, starende ogen hebben en zich over het algemeen gedragen als een manische twaalfjarige die onlangs met zijn hoofd vastzat in een jelly belly-dispenser.

Toch is het plot in ieder geval vrij gemakkelijk te begrijpen. Onze held, White, genoemd naar zijn favoriete Beatles-album, is dood en bevindt zich in het vagevuur, maar hij en zijn chromatische kameraden worden naar de hemel geroepen omdat ze als de beste misdaadbestrijdende boomhutclub ooit zijn, jullie en ze zijn nodig om vecht tegen een invasie van demonen en wie zijn best doet, mag in de hemel blijven als Gods persoonlijke rattenvanger. Veel Neon White geeft me een Suda51-vibe. De vrolijke toon, de visuele stijl, het grandioze thema, de manier waarop elk personage een supercoole huurmoordenaar is, omdat Suda51 blijkbaar niet weet dat er andere banen bestaan, het is alleen het verhaal en het schrijven dat die enigszins eye-roll-inducerende wannime-vibe heeft. Wannime is wanneer iets niet-Japans het uiterlijk van Japanse anime beïnvloedt, alleen om je een reis naar de woordenlijst te besparen, en toen ik de ontwikkelaars opzocht om te bevestigen dat ze niet Japans waren, bleek de hoofdontwerper Ben Esposito te zijn, de kerel die Donut County heeft gemaakt en nog een paar andere dingen, maar die ik me vooral herinner omdat zijn achternaam een ​​heel goede naam zou zijn voor een ruimteschip. “Kapitein, we hebben de bevestiging dat de Andromedan-pestlarven Esposito Station volledig hebben overspoeld.”

Maar ik dwaal af. Om mezelf te herhalen, ik vond het anime-gedoe niet erg, zelfs als je soms fysiek kunt voelen dat het constant hunkert naar de strandaflevering. Ik voelde me zelfs gemotiveerd om alle verborgen cadeautjes in elk level te vinden om elk bonusgesprek te ontgrendelen. Het is geen complex relatiesysteem; elk personage heeft maar één geschenk dat ze leuk vinden. Persoonlijk, als ik negentien flesjes parfum zou krijgen, zou ik dat opvatten als een opgraving van mijn persoonlijke hygiëne, maar het zorgde er echt voor dat de liefdesbelangen van hete meiden opengingen, in verschillende betekenissen van het woord. Niet dat ik de tijd nam om verborgen cadeautjes en gouden sterren op elk niveau te vinden, alleen maar om het kruisje van een fictief personage te bevochtigen. Ik deed het omdat het leuk was om te doen. Bovendien zijn er bonusuitdagingsniveaus die je alleen uit de relatietracks kunt halen en dat betekende nog meer plezier voor mij. PLEZIER. F, U, N. Zorgt voor vrolijkheid of amusement. Zoek het maar op, gamesindustrie. In dit tijdperk van ongebreidelde Japie Cockthroatism heb ik keer op keer duidelijk gemaakt dat ik veel meer tijd heb voor een game die zich richt op één ding goed doen dan voor opgeblazen, overontworpen spunksalades die tegelijkertijd proberen te voorzien in shooter-spelers en stealth spelers en singleplayers en multiplayers en spelers die gewoon in de hoek willen zitten en mieren in hun neus duwen.

De kern van de gameplay-loop van Neon White is niet ingewikkeld, maar het is leuk en louterend en uitdagend, en de visuele nieuwe stukjes onderbreken het niet zozeer, maar zorgen voor de nodige pauzes om je op adem te laten komen en een Gatorade te drinken. En de game is mooi gefocust op de beoogde speedrunning-ervaring. Misschien soms tot een fout. Ik had misschien een paar iets meer vrije vorm-levels gewaardeerd die meer gericht zijn op stijlvol demonschieten dan op het volgen van een zeer specifiek lineair pad tot het einde, maar Neon White wil een meer snel puzzelspel zijn dan een schietspel en dat vind ik prima. Zouden meer van ons zo zeker kunnen zijn van wat ze willen. Plonk jezelf neer in mijn kappersstoel en zeg “Nummer drie buzz cut!” en ik heb zoiets van “Ja meneer!” Beter dan games die binnenkomen en gaan “Oh ik weet het niet, maak de helft van mijn hoofd kort en de andere helft krullerig en spuit het bovenste deel groen en het onderste deel de kleur van je keuze zodat je een gevoel van persoonlijke eigenaar van mijn kapsel.” En dan heb ik zoiets van “Bitch, kom hier niet binnen met je volledige besluiteloosheid en zeggen dat het in mijn voordeel is. Stop geen halve ananas in mijn pisgat en noem het geen sapkuur.’

Leave a Comment