Leer je gezichtsmijten kennen

Ik heb de afgelopen week of zo geïsoleerd om er zeker van te zijn dat ik geen COVID heb opgelopen tijdens mijn recente reis naar Portugal. Het is goed geweest. Ik werk, schrijf, eet, kijk naar trash-tv. Het begint een beetje saai te worden, om eerlijk te zijn. Maar het is zeker niet eenzaam, nu ik heb geleerd dat ik nooit alleen ben – ik heb vooral mijten Demodex folliculair– leven op mijn gezicht, en raad eens? Jij ook! Ik zal nooit meer eenzaam zijn! Hoera!

Michelle Starr van ScienceAlert.com heeft het hele verhaal. Hier is een fascinerend en soort van gruwelijk fragment:

De meeste mensen op aarde zijn leefgebieden voor mijten die het grootste deel van hun korte leven met het hoofd naar voren in onze haarzakjes, voornamelijk in het gezicht, doorbrengen. In feite zijn mensen de enige habitat voor Demodex folliculorum. Ze worden op ons geboren, ze voeden zich met ons, ze paren met ons en ze sterven van ons.

Hun hele levenscyclus draait om het kauwen van je dode huidcellen voordat ze tegen de piepkleine emmer schoppen.

Met andere woorden, deze mijten versmelten geleidelijk met ons lichaam, zodat ze nu permanent in ons leven.

D. folliculorum is eigenlijk een fascinerend wezentje. Detritus van de menselijke huid is de enige voedselbron en besteedt het grootste deel van zijn levensduur van twee weken aan het nastreven ervan.

De individuen komen alleen ‘s nachts tevoorschijn, in de dekking van de duisternis, om nauwgezet langzaam over de huid te kruipen om een ​​partner te vinden, en hopelijk copuleren ze voordat ze terugkeren naar de veilige duisternis van een follikel.

Leave a Comment